top of page

Bedankt voor het aanvragen van het e-book!

Klik op het pdf-symbool om het e-book te downloaden.

Bedankt voor het aanvragen: Tekst

Wil jij ook problemen in de samenwerking voorkomen?

Lees dan snel verder... 

Voorkomen is beter dan genezen, toch? Het is een oud gezegde waar veel waarde in zit, ook als het gaat om studentsamenwerkingen. Het is namelijk een mythe als mensen zeggen dat onderling gedoe en frustraties er nou eenmaal bij horen als je moet samenwerken.

Studenten die meeliften op de inzet van andere studenten, studenten die over hun medestudenten bij jou komen klagen en studentengroepjes die niet vooruit te branden zijn. Allemaal dingen waar jij als docent je niet mee bezig wilt houden en terecht!

Problemen in de samenwerking tussen studenten kun je namelijk voorkomen. Door als docent slimme keuzes te maken in hoe je je lessen geeft en inricht gaan studenten vanaf de start met plezier samenwerken. Dat zorgt er ook voor dat jij je als docent volledig kunt gaan concentreren op het lesgeven én je meer tijd overhoudt om te focussen op wat wél goed gaat. 

Dat hoeft trouwens helemaal niet veel extra tijd te kosten, juist door kleine acties vooraf voorkom je grote problemen later in het samenwerkingsproces: minder meelifters, minder ruzies en meer leeropbrengsten!

Een win-win situatie! Dat gun jij jezelf en je studenten toch ook?

Bedankt voor het aanvragen: Tekst

Wat ga je leren?

In de online cursus 'Help je studenten samenwerken' leer je wat je als docent kunt doen om ervoor te zorgen dat studenten fijn en effectief gaan samenwerken, zodat problemen in de samenwerking verleden tijd zijn. Je leert:

Hoe je je kunt voorbereiden op de samenwerking:

 • 3 speerpunten voor het ontwerp van de samenwerkingsopdracht

 • hoe je de toetsing kunt vormgeven

 • 3 bouwstenen voor hoe je teams of groepjes samenstelt

Hoe je studenten goed kunt laten starten:

 • 4 stappen van de start van de samenwerking

Hoe je studenten kunt begeleiden:

 • de rol van teamcoach

 • tussentijds evalueren

 • de juiste ondersteuning bieden

Hoe je de samenwerking goed kunt afsluiten:

 • terugblikken om te leren

 • het gebruik van peerfeedback

Je houdt een jaar lang toegang tot de cursus. Daarnaast staat de online cursus ook vol met downloadbare hand-outs, samenvattingen en draaiboeken die je jarenlang kunnen helpen om het geleerde in de praktijk te brengen!

 

Ook ontvang je een certificaat bij het volledig doorlopen van de online cursus.

Wat andere docenten over de cursus zeggen:

"Ik ben een groot voorstander van eigenaarschap en zelfredzaamheid als het gaat om optimaal kunnen leren. Deze cursus biedt hier de juiste handvatten voor! Met name de praktische tools zoals de oefeningen die worden geboden of de manier waarop je vragen kunt stellen, zou ik al direct kunnen toepassen."

- docent Universiteit Utrecht

"Het is zeer duidelijk, wordt hapklaar gepresenteerd en de herhaling is prettig. Fijn ook dat de stap van abstract naar concreet zo duidelijk wordt gemaakt. 

- docent Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

Nu voor slechts €77 ipv €97*!

Omdat je mijn e-book hebt aangevraagd heb ik voor jou een uniek aanbod en ontvang je maar liefst 20% korting als je nu beslist. 

Wacht dus niet langer en waag de sprong!

Wat je ontvangt:

Interactief

De online cursus bestaat uit video’s, tekst, downloadbare infographics & draaiboeken en quizzen waardoor de cursus niet alleen leerzaam, maar ook leuk is om te maken.

Compact

De online cursus duurt zo’n 2-4 uur om te voltooien. Je krijgt dan ook álle kennis die je nodig hebt.

Flexibel

Bij aankoop krijg je een jaar lang toegang tot de cursus. Je bent dus flexibel in wanneer je besluit de cursus te doorlopen.

Resultaat

Je ontvangt een certificaat bij het volledig doorlopen van de online cursus.

Bedankt voor het aanvragen: Functies
Bedankt voor het aanvragen: Tekst
Meestgestelde vragen

Wat ontvang je allemaal bij de online cursus “Help je studenten samenwerken”?

De online cursus bestaat uit video’s, tekst, downloadbare infographics & draaiboeken en quizzen. Je krijgt alle benodigde theorie, tips en tricks over hoe je studenten optimaal kunt laten samenwerken.

Ook ontvang je een certificaat bij het volledig doorlopen van de online cursus.

Hoelang houd ik toegang tot de online cursus?

Je houdt een jaar lang toegang tot de cursus. Daarnaast staat de online cursus ook vol met downloadbare hand-outs, samenvattingen en draaiboeken die je jarenlang kunnen helpen om het geleerde in de praktijk te brengen!

Wat onderscheidt jouw cursus ten opzichte van andere soortgelijke cursussen?

 

Docenten hebben het al druk genoeg. Daarom heb ik bewust gekozen voor een online cursus. Op deze manier kun je in je eigen tijd en in je eigen tempo de theorie eigen maken. Op die manier ontwikkel je jezelf net zo veel als tijdens een live training of webinar, maar dan efficiënter!

Voor wie is deze cursus geschikt?

De cursus "Help je studenten samenwerken" is geschikt voor alle docenten in het Hoger Onderwijs (HBO/WO) die in hun werk als docent te maken hebben met studentensamenwerkingen. Bijvoorbeeld in de vorm van groepsopdrachten of projecten waarbij drie of meer studenten voor enkele weken moeten samenwerken.

Uiteraard is dit programma ook geschikt voor docenten die daar momenteel nog niet veel mee werken, maar hier wel nieuwsgierig naar zijn of in de toekomst daar wel mee te maken gaan krijgen.

Welke garantie bied je?

Merk je binnen 2 weken na het volgen van de online cursus dat het je niet genoeg oplevert of dat het niet is wat je had gehoopt, dan krijg je gewoon je geld terug! Je hebt dus helemaal niks te verliezen.

Profiteer nu van het tijdelijke, unieke aanbod*!

 • Wil jij nou eens eindelijk afkomen van vervelende studentsamenwerkingen?

 • Wil jij leren hoe je een mooie studentsamenwerking vanaf moment één kunt opzetten?

 • En jezelf skills aanleren waar jij je gehele docentcarrière profijt van gaat hebben?

Maak dan nu gebruik van deze kans en spring in het diepe! 

*Wist je dat? De meeste universiteiten en HBO's hebben ontwikkelpotjes voor docenten. Vraag aan je leidinggevende of jij hier gebruik van kunt maken om dit aanbod (deels) vergoed te krijgen.

bottom of page