top of page

TeamLerend Onderwijs 

Groepsopdrachten als werkdrukverlaging in het Voortgezet Onderwijs (VO)

In het Voortgezet Onderwijs is de werkdruk van docenten erg hoog. Dat komt onder andere door de hoge verwachtingen die de school, ouders en docenten van zichzelf hebben. Als docent ben je vaak hard aan het werk (lessen voorbereiden, klassenmanagement, oudergesprekken en ga zo maar door) met stress, overspanning en burn-out als gevolg. In deze coronaperiode is deze werkdruk alleen maar gestegen en vallen veel docenten en daardoor ook het onderwijs zelf uit. 


Kan het ook anders? Jazeker, namelijk door middel van TeamLerend Onderwijs.

Voortgezet onderwijs: Tekst

TeamLerend Onderwijs beschrijft een onderwijsvorm waarbij je leerlingen in groepjes, in teams, kunt laten samenwerken aan opdrachten op zo'n manier dat leerlingen het samenwerken als positief ervaren en zo optimaal van en met elkaar gaan leren.

Voortgezet onderwijs: Citaat

TeamLerend Onderwijs maakt gebruik van een heel aantal principes en processen die ervoor zorgen dat leerlingen in teams optimaal samenwerken. Deze principes en processen zijn gebaseerd op wetenschappelijke kennis over het functioneren en welslagen van teams die werken aan een opdracht. Door deze principes en processen als docent toe te passen in je les zullen studenten in teams optimaal van en met elkaar leren. Dat levert niet alleen een tijds- en energiebesparing voor jou als docent op! Ook leerlingen zullen door het leren in teams meer motivatie ervaren, hogere leeropbrengsten hebben en daarnaast ook 21e eeuwse vaardigheden opdoen. Ook kan het onderwijs vaker doorgaan wanneer een docent tijdelijk uitvalt door ziekte. 

Nieuwsgierig geworden? Maak dan de gratis demo-cursus waarin je verder kennis maakt met het idee achter TeamLerend Onderwijs om zo te ontdekken of dit iets is waar jij je in wilt ontwikkelen en verdiepen.

Voortgezet onderwijs: Tekst
Image by bantersnaps

Blijf op de hoogte!

Binnenkort komen niet alleen de demo-cursussen, maar ook de volledige online cursussen over TeamLerend Onderwijs online. Ben je daarin geïnteresseerd en wil je een melding krijgen zodra deze beschikbaar zijn? Vul dan je gegevens hieronder in.

In welke e-learning ben je geïnteresseerd?

Bedankt voor de inzending!

Voortgezet onderwijs: Sales Lead
bottom of page